«ایرانیان ساکن فلات ایران که میبایستی زمستانهای سرد و نسبتا طولانی آسیای مرکزی را تحمل کنند، قومی گوشتخوار بوده، همانند دیگر اقوامی که گله و رمه دارند، از فرآوردههای حَشم خویش روزگار میگذرانندهاند»[1].
برای نمونه درباره تمدن آندرونوو که نیای ماقبل تاریخی هندوایرانیان هستند آمده است که: «از آثار خوراکیهایی که نذر مردگان شده میتوان بدین نتیجه رسید که غذای اصلی آن دوران لبنیات و غلات و سبزیجات بود و گوشت، به استثنای مجامع آیینی به ندرت مصرف روزانه داشت. بسته به محل، بخشی از مایحتاج از راه شکار و صید ماهی و گردآوردی خوراک تامین میشد»[2].
ثعالبی اهلی کردن حیوانات و استفاده از گوشت آنها را به هوشنگ نسبت داده است[3]. ابن بلخی به نقل از بسیاری از علمای پارسی گوید که هوشنگ پیامبر بوده به مردم دستور داد «تا گاو و گوسفند و دیگر حیوانات را گوشتى کنند و از گوشت آن خورند»[4].
درباره این سایت